Service tax on sale by restaurant

Hello everybody One restaurant sales food cooked by them in packet. Will this activity attract service tax or VAT?
Replies (2)

VAT is definitely payable as it is a Deemed Sale transaction as per Article 366(29A)(f) of the constitution.

The logic behind service tax on restaurant is that there us an embedded se4vice element as thry serve the food privude eating space Tax on restaurant service is still subjudice in your case if they are providing packed foods for not eating at restaurant you can only pay vat and show the amount as sale though department may take different view

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details