Service tax on renting of immovable properties

Hi,

Mr X rents out immovable property for running graduation and master degree classes such as BA, Bcom, BSC, Mcom and MA to an educational institution. Is the service of renting of immovable property to such an educational insititution is expemted from service tax? What al documents Mr X needs to collect from educational institution to ensure the education provided by such institution is expemted from service tax?

 

Regards,

Satya

Replies (1)

Renting of immovable property to an educational institution is exempted vide Notification No.25/2012 dated 20.6.2012.The only documents you are required are the documents which shows that the institution to whom the premises is given on rent is a educational institution.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details