Service tax on commission received in foreign currency

Dear all,

 

One of my client has arranged purchase of goods from a foreign country for a buyer in another foreign country. He will be getting commission on this transaction in US $ from both parties, amounting to approx US$ 25,000/-.He has personally visited both the countries for getting & completing the order.

Now, my question is, whether my client is liable for registration under service tax & also for collection & payment of service tax?? Will it be term as "EXPORT OF SERVICE" as goods were procured & delivered outside India??

Replies (3)

Dear Krunal,

 

As per Service Tax Law, all the services provided in the taxable territory are taxable. To determine whether a service is provided within the taxable territory or not is determined vide the Place of Provision of Services Rules, 2012 (PPSR).

 

Post amendment in Rule 2(f) PPSR w.e.f. 1 October 2014, an ‘intermediary’ facilitating supply of goods would also be covered under Rule 9(c) of the PPSR, wherein the place of provision is the location of service provider.

 

In the instant case, the service provider i.e., the commission agent is located in India, thus, this service should be liable to Service tax.

Thanks sir..but still I am confused that even if goods are procured from outside India and delivered also to outside India..only commission received in India in USD.. Will it be liable to service tax?
And also..my client has personally went outside India for arranging purchase and sales of goods..then provision of service should be outside India..

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details