Service tax input

For a C&F Agent,the expenditure like Steamer agent charges will be incurred by them on behalf of the client.This expenditure will be reimbursed by the agent along with his service charges.

The Steamer agent charges include the Service tax. Can that S Tax be claimed as S Tax Input by the C&F Agent? (Why I am confused is this expenditure is reimbursable one).

Replies (1)

Hi Deepti,

 

Rule 5 of the Service Tax (Determination of value) Rules, 2006 provides for inclusion in or exclusion from value, of certain expenditure or costs. If in the given case, if all the conditions under subrule (2) of the said rule is satisfied, the said charges (like steamer agent's charges) is to be excluded. Once the charges are excluded from the value, input credit cannot be claimed by the C&F Agent on such charges, but can be claimed by the client.

 

Regards,

Pradeep Kamath.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details