Service tax for export of software services from 01.07.2012

We run a small software firm in India which exports software services to abroad. I have heard that there have been changes in the Service Tax rules since 01.07.2012. Earlier all software services exported were exempted of Service Tax. I wanted to know if the new rule imposes Service Tax on export of software service, if so, what is the percentage? Any guidance is appreciated.

Replies (4)
If you were availing any exemption as per the earlier rule by virtue of export of service then you would be entitled to claim the same in the present scenario as well.

The provisions of Export of services has been rescinded since Place of Provision Rules has been implemented w.e.f. 01.07.2012.

The gist is the same. Hence, if you were not liable to tax earlier, you are not still now.

Sir, 

Can you guide by which notification the same is exempted 

Rule 4 of Export of Services Rules, 2005

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details