service tax exemption for sub contractor in sez

Can any one clarify my doubts about the exemption for sub contractors working in sez loaction.

 

we provide security services to a company who does the job in sez location and have an office in sez location. this company is a sub contractor to developer/unit of sez. when we bill we add st, but the company hails that we are exempted from st.

 

kindly clarify about this exemption of st

 

Replies (6)

You should bill the SEZ directly now for the benefit top be provided as there is no instruction/ provision which allows the sub contractor toget the benefit.

In the meantime there is no exemption for you.

Representation in this reagrd could be made by the SEZ.

In that billing... One should mention the name of the Sub COntractor as this service was originally provided to the Sub Contractors ??

Originally posted by :Madhukar N Hiregange
" You should bill the SEZ directly now for the benefit top be provided as there is no instruction/ provision which allows the sub contractor toget the benefit.
In the meantime there is no exemption for you.
Representation in this reagrd could be made by the SEZ.
"


 

 

thank you

Services provided within SEZ unit or developer for consumption within SEZ are exempt [Notification No. 4/2004-ST dated 31-3-2004 in respect of SEZ]. The wording of notification is such that services consumed within the zone are alone exempt. Thus services provided outside SEZ (e.g. customs clearance, transport etc.) are not exempt. Taxable services provided to a developer or a unit in SEZ are exempt from service tax (section 26(1)(e) of SEZ Act. [Rule 31 to SEZ Rules]

 

 

Dear Experts.

 

we are the subcontractors , we have done waterproofing work for SEZ unit ,under the main Contarctor. Main Contractor has mentioned as " As our client So and so is exempted from Service tax aginst Notification no" in our work order.

As a subcontractor i have also not charged to the maincontractor. Now We have been told to pay the service tax. Kindly advice.

 

with regards

murali

Only services provided to sez unit or sez developer is exempted. Service prvided to sub-contractor may be taxable.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details