Service tax chagebility

Is services provided to SEZ unit outside of SEZ chargaeble to Service tax or not like transport of goods from port to SEZ unit, etc?
please provide the relevant section/caselaw/notification/extract from the Act.

 

thanks in advance

Replies (2)

Govt  exempts taxable services   provided   to Special Economic Zone, and received by a developer or units of a Special Economic Zone. [NOTIFICATION NO 9/2009, Service Tax Dated: March 3, 2009]

Hi Arun

 

I have gone through that notification and amendment to it by notification no 15/2009 where it clrearly says that exemption is by way of refund of service tax paid on specified services except those which are wholly consumed within SEZ.

That means SEZ has to pay ST first and then they can claim refund, correct me if i am wrong?

 

Also , what about the services that is patially provided in SEZ and partially provided outsideSEZ,?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details