Service tax applicability

we are an educational institution. We pay honorarium on per day basis for academic advisors. I would like to know, if such payment is applicable to service tax - if so how to treat it if such advisor is an individual?

Replies (2)

Dear Srividya,

From July 2012, all activities are services if done for a consideration. If academic advisors are not employees of your institution then service tax would be payable by advisors as a service provider. It is the responsibility of advisors to charge ST to institution and they can receive benefit of Rs. 10 lakh as threshold exemption from service tax.

Best Wishes.

No need to pay service tax in regards to services provided to educational institution under mega exemption Notification No. 25/2012-ST.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details