Service tax

If an Individual letout his property to bank and further bank letout to his employees for residential use on temporary basis.Then Assessee is liable to charge service tax or not ?

Replies (2)

As per entry 66D(m), Services by way of Renting of Residential dwelling for use as residence is not liable to service tax.

 

In this case, as the property used for residential purpose, this exclusion could be applicable & not liablr to service tax.

In this case an Individual is providing service to bank as RENTING OF PROPERTY u/s 66E, hence in this situation such individual should collect service tax from bank.

Another situation is bank is sub-letting such property for residential purpose to its employees. As per section 66D, no service tax is leviable where any property is let out for residential dwelling purpose.

Rectify me if i am wrong.

Thanks.

 

Regards,

Siddharth Bumb

www.facebook.com/DTandIDT

www.siddharthbumb.blogspot.com

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details