Section 49(1) v/s 49(4)

As per section 2(42A),
Period of holding in case of Gift shall be taken from the Date of acquisition of Previous owner.

Will this same rule apply for Section 49(4) as well or it applies only to section 49(1)?
Replies (3)
no the same rule not apply for section 49(4)
for [section 49(4) ] it is valued as per section 17(2)(vi)
Im asking about Period of holding.

and i think 17(2)(vi) applies as COA to section 49(2AA) not 49(4) 🤔

COA for 49(4) is as per 56(2)(x)
period of holding is the date of allotment of share up-to the date of deregistration from the register of members for that particular shares
specified security or sweat equity shares generally allotted to the employees of the organization
for that purpose it is valued as per section 17 (2)(iv)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details