Sec 10a deduction in mat calculation

Hi,

This query is relating to AY-2011-12.

Can Income u/s 10A be claimed as deduction in calculation book profit u/s115JB (MAT)?

Beacuse the AO is claiming that we can not claim as deduction while calculating Book Profit and shoul pay the MAT on the same.

Please some one answer my query.

Thank you.

Replies (1)

The AO is correct. Income from export of software under section 10A cannot be deducted for calculation of book profit under section 115JB.

But why this question is raised now. How did your statutory auditor signed the accounts without adequate tax provisions and what is shown in Form 29B ?

Thanks,

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details