Sale of land

If a individual sells his plot and the amount received from the plot is deposited into loan account of other mortgage property will Section 54 exemption be available?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies whether selling a plot of land and using the proceeds to pay off a mortgage on another property qualifies for tax exemption under Section 54. The consensus is that this specific scenario does not allow for Section 54 exemption. Therefore, no tax benefit will be available in this case.

No in that case No exemption will be available under section 54
No benefit under section 54

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details