Salary

does amt received under ppf from employer taxable aftr leaving ofce??? tds has been deducted frm interest recd frm ppf
Replies (4)
see deduction under section 80 C
Sir the amt ws withdrawn frm ppf account aftr leaving job... nd company hs deducted tds on interest frm ppf... does this ppf amt chargeable to tax??
no deduction ..this is exempt from tax.. section 10(11) for statutory pf/ppf 10(12)for RPF approved super annuation fund 10(13) this is supposed not to be deducted bxs at the time of salary computation during service .interest income on and above of specified limit is cgargable to tax i.e 9.5% ..hence again no deductionnis required.
if earlier u have not paid tds on excees interest rate then u have to pay tds now..so b clear that ealier u have paid tax or not.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details