S.tax applicable on transportation for cfs/icd/lines etc

Hi All,

 

We are a Tranporter and providing Transportation to Shipping Lines / ICDs / CFS and not to the congsinnee or congsinor.

Movement of our trailors (loaded & empty) is between the CFS/ICDs/Yards to Port and vice versa.

We will be raising our Transporation movement Invoices to the Lines / ICDs / CFS with Service charges @ agreed rates between parties. (Under declaration on Invoice we always used to mention that - " Service Tax to be paid by the congsionee or congsnor )

Could anybody clarifies about the applicability of service tax in this case?

Do we fall under GTA / BSS / Transport operator ?

Is anyone can suggest Invoice format or at least a declartion terms on invoice ragarding ST applicability ?

 

Regards

Mandar Hingne

 

 

 

Replies (1)

In this regard you have to pay service tax may be possible the service tax amount paid by the recipient @ 100% as per terms & condition ( RMC) vide notification no. 25/2012.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details