Rule 6(4b)

can somebody please explain d condition of adjustment of excess amt paid?
Replies (1)
The excess service tax can be adjusted as per Rule 6(4A) of STR, 1994 against the service tax liability of next months/quarters......there is nothing like that adjustment will be pro-rata basis.....it was eariler before 01.04.2012... Suppose you raised an invoice with ST Rs. 1 lacs in Sep and paid the ST in Oct ...but in Oct end the deal get cancelled , in this case the excess tax Rs. 1 lacs which u have paid can be adjusted in next periods..... But excess tax paid by wrong interpretation of law or by non-availment of Cenvat credit or by forgoing benefit of an abatement/exemption cannot be adjusted ....beacause Rule 6(4B) specifically restrict these cases ....

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details