Reverse tax on plumbing contract

SIr,

We are Interior Work Company and we have outsourced Plumbing work to one Individual subcontractor who doesnt have ST registration. We are Giving Plumbing material to him for executing the work. Now my query is that whether we require to Pay ST on reverse charge basis?  Please advise at the earliest.

 

Replies (4)

Sir,

Service tax is applicable on such service under RCM i.e. called Support services or may be clubbed in Work Contract services. Read very carefully Notification No. 30/2012 dt. 20.06.2012.

Hi sir. Thanks. Also please clarify if the service provider is small service provider(below 10 lakh Turnover) and he is not collecting 50% of st, whether we have to pay 50% of st in this context.
Hi sir. Thanks. Also please clarify if the service provider is small service provider(below 10 lakh Turnover) and he is not collecting 50% of st, whether we have to pay 50% of st in this context.
Any body ..please guide me on this asap

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details