Remuneration of md in two co.s

can a CMD of a listed co. be appointed as MD of a pvt. ltd. co.? 

can he draw remuneration from both the co.? does schedule XIII permits such a remuneration in pvt. co.?

request to reply at earliest.

Replies (1)

A public company or a private company which is a subsidiary of a public company may appoint or employ a person as its MD, if he is already the MD or manager of one & not more than one other company.

Condition

1. Unanimous board resolution required.

2. Special Notice required.

3. Approval of central Govt.

4. Remuneration can be drawn from both companies without approval of CG, subject to ceiling limit of Section III of Part II of Schedule XIII of the Companies Act.

Note : Section 316 does not apply to a private company.

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details