Regarding Service Tax Liability?

In which case a company is liable to pay service tax on payment made to transporters?

Replies (4)

According to Rule 2(1)(d) of Service Tax Rules, if services are provided by a goods transport agency, then the service recepient is liable for service tax payment being the service recepient is a company, manufacturer, Society, Co - Operative Society....

According to Rule 2(1)(d) of Service Tax Rules, if services are provided by a goods transport agency, then the service recepient is liable for service tax payment being the service recepient is a company, manufacturer, Society, Co - Operative Society....

is there any exemption limit?

no exemption is available for GTA services however 75% abatement is available i.e u have to pay service tax on 25% of gross GTA

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details