Refund of cenvat credit

Dear all,

If an assessee has paid serice tax on input services taken for a project that is to be commenced in 2016, can it ask for refund of the same on quarterly basis in current year, as it has not started providing services or manufacturing product?

Please advise as soon as possible.
Thanks

Replies (1)

Please see the defenition of Input Service as per rule 2(l) of CENVAT Credit Rules,2004.

"input service" means any service,—

(i) used by a provider of output service for providing an output service; or

(ii) used by a manufacturer, whether directly or indirectly, in or in relation to the manufacture of final products and clearance of final products upto the place of removal.

To qualify as an input service the assesse should provide any output service or manufacture goods.

No refund can be claimed.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details