RCM - Supplies to SEZ

Dear All,

We are registered supplier and  supplied to SEZ with/without payment of tax. Recently we raised invoice mentioning supply attract RCM. Since SEZ is exempt from paying Tax. As per GST law the invoice raised is valid or not.

Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the validity of GST invoices raised for supplies made to Special Economic Zones (SEZs) under the Reverse Charge Mechanism (RCM). The core question is whether an invoice mentioning RCM is valid when SEZ units are exempt from paying tax. According to Notification 15/2017 IGST (R), goods or services imported by SEZ units for authorised operations are exempt from integrated tax.

Which supply you made to SEZ?
As per Notification 15/2017 IGST (R)

all goods or services or both imported by a unit or a developer in the SEZ from the whole of the integrated tax for authorized operations.

Goods supplies: Backpack

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details