Query regarding section 40A(3)

Say an assessee has two branches. The individual electricity bills of both the branches does not exceed Rs. 10000 for a month but if taken in aggregate, it is greater than Rs. 10000. Both the bills are paid on the same day by cash. Will it be disallowed?
Replies (1)
No, the payment will not be disallowed
As Rule 6DD of Income Tax Act, 1961 allows payment made to Govt. in cash and Electricity Deptt. is a limb of state govt.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details