Query regarding e-1 sales

If a party of West Bengal sell goods to a party of Bihar against C Form and that party sells goods to another party of West Bengal against C Form. Now the Commercial Tax Department raised a question regarding this matter and they refused issue E-1 Form. And they are also saying that between First Party and the last party VAT to be charged. What will be solution for this matter?
Replies (1)

As per section 6(2) of CST act first interstate sale will be taxable, subsequent sale during movement of goods by way of transfer of document is exempt from tax. For making subsequent sale exempt Form E1 & E2 are used.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details