Purchase of used car of rs 2200000

is tds applicable when buying a used car from an individual value of 2200000 ?
Replies (7)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Collected at Source (TCS) is applicable when purchasing a used car for ₹22,00,000 from an individual. TCS under Section 206C(1F) applies at a rate of 1% if the car's value exceeds ₹10 lakhs. The applicability of TDS under Section 194Q was also briefly touched upon if the seller is not considered a retailer.

Yes, TCS applicable.             

What is the percentage
Yes TCS u/s 206C(1F) for motor cars is applicable @ 1% if value of car exceeds 10 lakhs rupees.
It is purchased from an individual to a partnership firm. I think TDS is applicable for the firm, it is correct?
If individual is not a retailer then 194Q will attract

Isn't that a little pricey?

What???

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details