Private placement of preference shares

Dear all,

Can I do private placement of preference shares to 49 persons several times in a year? Doest it tantamount to Public Offer? Thing is that I don't want to invoke SEBI Act, 1992. The company intending the issue is a unlisted public limited company.

Replies (1)

As per Section 42(2) of Companies Act 2013 private placement can be made to maximum 50 persons or such higher number as may be prescribed in a financial year.  However, this Section has not yet come into force.  As per Proviso to Sec.67(3) of CA 1956 offer to 50 or more persons will be treated as public offer.  It does not put restriction on number of times the offer can be made to 49 persons on private placement basis in a financial year.  Unlisted Public Companies (Preferential Allotment) Rules 2003 are not applicable  to non-convertible preference shares.

 

Hence as of now this should be possible under Companies Act 1956.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details