Principal paid of home loan 80c

If the loan is taken by any parent for cusntruction of home and it is loan intrest and pricipal is paid by one of his child , can he claim 80ee intrest and pricipal on 80c , or only the parent can claim it?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion explores tax deductions for home loan payments made by a child on a property owned by their parent. Specifically, it questions whether the child can claim deductions under Section 80C for principal repayment and Section 80EE for interest, or if only the parent, as the property owner, is eligible. The consensus leans towards the owner being the only one able to claim these benefits, subject to specific conditions.

Claim allowable subject to conditions

ALLOWED 

What condition.. i think the child paying is not alwoed for child but only the owner of the property

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details