Job work under gst

bill show in gst2a
can I claim itc in job work or not . please explain in detail.
Replies (5)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Input Tax Credit (ITC) can be claimed for job work under GST. Generally, ITC is claimable on inward supplies related to your business, provided you have a valid tax invoice. Even if a bill appears in your GSTR-2A, you can only claim ITC if it's a valid tax invoice and not for blocked credit items.

Are you job workers.?
bill relating to which expenses/purchase..?
kindly elobrate your query..
Yes offcourse you can .... but safer side & in term of Section 16 of CGST Act kindly ask for Invoice from supplier.

Dear Sagar
when the bill is being reflected in 2A , then it's inward supply for him.
@ Pankaj ji...but if it's bill of blocked credit Goods/service than.....
Yes you can claim ITC if you purchase related with your business then you can claim ITC on that invoice...
If you don't have a valid tax invoice then you cannot claim itc even if it's being shown in GSTR-2A

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details