Is it necessary to get service tax registration ?

A market research company intended to provide services to foreign companies and the services would be exempt under the Export of Service Rules. Now the query is wheather the company required to obtain the service tax registration number if all the income coming from foreign clients and service tax extempted .

Replies (1)

Answer to this question is debatable. One argument is that since ST-3 provides column for showing value of export of services, the requirement of registration applies to this situation as well. But sec. 69 provides that every person liable to pay service tax shall apply for registration. I feel that this will prevail and therefore registration is not required in the instant case.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details