Is current account compulsory?

Is current account compulsory for charging income under section 44AD of income tax. As I have income from business and I show my income under section 44ad on presumptive basis but I don't have a current account I do my all transactions from my savings account. thanks in advance suchinder
Replies (3)

Hi Suchiner,

 

No, current account is not compulsory.

 

Regards,

Devanand

Thanks sir, That mean I can figure out my total turnover from my savings account and A.O will not raise a query for having a saving account for business purpose

Yes Suchinder you can, no need to have current account for business.

 

Regards,

Devanand

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details