INPUT TAX CREDIT ON PURCHASE OF SERVICE VAN

When we purchase a Van to use as a running service VAN through 2 districts, is there any problem for availing input tax credit on such purchase. Section 17(5) specifically disallows input tax credit on purchase of vehicle. So kindly help me to know whether input tax can be availed or not?
Replies (1)
As per section 17(5) if the seating capacity of Van is more than 13 person the there is no block credit and u can avail ITc
bt if its less than 13 person than u cannot take ITc if u use this van other than any of these conditions
1 . for further supply of van (means business of sale and purchase of motor vehicle)
2. For Transportation of passenger
3. for given Traning on driving for such vehicle

if any of the condition u done than u can take ITc on ur Van
otherwise No ITc is avail

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details