Income Tax

Regarding Sec 43B:

I HAVE THE FOLLOWING EXCISE DUTY PAYABLE FOR THE FOLLOWING ASSESMENT YEARS:

2006-07:  Rs. 15,00,000; 2007-08: Rs. 14,00,000; 2008-09: Rs. 17,00,000; 2009-10: Rs. 18,00,000; 2010-11: Rs. 20,00.000.

IF THE ABOVE IS PAID BY THE RETURN FILING DATE OF THE ASSESSMENT YEAR 2010-11(say, 20-08-2010), CAN ALL THE EXPENSES i.e. Rs. 84,00,000 is allowed in A.Y. 2010-11? If not, then in which assessment year?

Replies (2)

yes all expenses are allowed in the year of actual payment [Sec. 43B]

In my opinion Arun has misunderstood the date of payments

 The entire amount of ED payable is allowed in the AY 2011-12 ie PY 2010-11,Since 43B is allowing the expenese on payment basis only for those AY in the expense is incurred and not for the future years

 

Regrds

sandeep

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details