Incme Tax on Employer's Contribution on of Providedn Fund

In new Tax regime Ths Incme Tax on Employer's Contribution to  Providedn Fund is Fully Taxable?

or there is any upper limit?

Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the taxability of employer contributions to a Provident Fund (PF) under the new income tax regime. While deductions for employee contributions under Section 80C are unavailable in the new regime, the tax treatment for employer contributions remains unchanged. It's noted that contributions exceeding 12% of salary may be taxed as perquisites and will be reflected in your Form 16.

In new tax regime, there is no Deduction under 80C in respect of employees contribution.

However there are no changes in respect of employer's contribution.

Thanks,

Aboove 12% of Salary will be Taxed as Perquisites?

Whatever perquisites are considered, they will appear in Form 16 Salary Certificate

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details