imports and exports

imports matireal in chaina and matireal export in chaina posiblem in gst ?
Replies (4)
Yes , it is cover under merchant export & the same has been brought under schedule III , by Notification 2/2019 CT (amendment act 31 of 2019) effective from 1/2/2019.

Note: No GST Liability Arises.
In my opinion the said transaction would be covered under clause 7 of Schedule III (Drop shipment of goods without entering into India).

Implication : No GST in India.
Dear Uttam yes thats what i have replied , the merchant traders the the goods purchased & sold in Non taxable territory cover under schedule III , thus these transaction shall nether be treated a supply of goods nor supply of service.
@ rupala : you can follow both the answers. Both are same.


I got confused with the word 'merchant export' and thought the response was made from the angle of merchant exporter which is not sch.III

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details