Help me regarding pce to ipce conversion

Hi friends, my question is different.It is not repeated. I have already passed 1st group in pce without any paperwise exemption and now i want to convert in ipce. Will i get exemption in my all 1st group papers of pce in ipce? only reply,if you are sure.
Replies (6)

yes i think u will get exemption in 4 papers of IPCC bcoz Accounts is divided in two parts in IPCC

Originally posted by : sahil singla..

yes i think u will get exemption in 4 papers of IPCC bcoz Accounts is divided in two parts in IPCC

are you 100% sure?

yes you will get exemption in respective papers.

Read below carefully. FAQ OF CA- Q9. I have already passed onegroup in PCE and converted to IPCE. I am now a Unit candidate under IPCE. Will I get the benefit of the exemption secured by me in PCE, in the corresponding papers of IPCE? Answer- Yes. The exemption in a paper or papers in a particular group granted earlier to a candidate of PCE shall continue to be valid, in the corresponding paper or papers under the IPCE/ATE, for the unexpired chance(s). Q10. What about exemption from appearing in any paper/s available to IPCE Unit candidates? Answer-Unit scheme is meant for those candidates who have passed one of the groups in any of the following exams: a) CA Intermediate under Para 2Aof Schedule B of CA Regulations 1988( i.e Nov 1994 or later) or b) PE II or c) PCE who have converted to IPCE Such a candidate is eligible for conversion to IPCE and may apply for conversion as a student of IPCE. For details, please visit the Board of Studies Announcements within the students section of thewebsite www.icai.org Group-wise exemption in IPCE by virtue of having passed one group in CA Intermediate examination under the syllabus asspecified in paragraph 2A of Schedule B of Chartered Accountants Regulations 1988 ( i.e. Nov. 1994 or later) or PE II or PCE is not available in IPCE because the composition of papers in each group of IPCE is different from that of Intermediate/ PE II / PCE. But paper wise exemption secured on the basis of 60%or more marks in a paper(s)of PCE is available for the corresponding paper(s) for the unexpired chance(s).
ok please explain clearly

I have cleared my PCE group 1 in NOV 2011,

I just wanted to know if i dont clear the selected papers in IPCE in first sitting, then will my exemption of the earlier papers in group 1 be invalid

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details