Gst on export by sez

Is export by SEZ unit consider as zero rated supply? 

One of my friend said that is exempt supply. i am confused since export are consider as zero rated sales, so is there any other rule for export by SEZ unit!!!

Can any one help me!!!

Replies (3)
Export and SEZ supply is always Zero rated supply Because you are Claim Refurnd in Zero rated supply not include in exempted sales
Please refer Section 16 of IGST Act. The exports made by sez unit are Zero rated supplies and not exempted.

You will get covered under section 16(1)(a) itself and don't get confused with 16(1)(b)

Thank you uttam 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details