GST input on fixed assets

Can we claim GST input on Assets
Replies (4)
Yes. You can claim ITC on fisxed as well on complying with section 16 of CGST Act. Further, you wont be able to claim credit on supplies mentioned in section 17(5) of CGST Act.
Asset should. be use only for furthance of business .
Furniture and air conditioner are used for staff welfare so we can't claim of such assets?

Dear Mr khan , Assets  of  the company you can  claim , however as per section section 16(3) of the CGST act  , Where  registered person  has claimed deprecation on the Tax component of the cost of capital  goods  and plant & machinery under the  provisions of the Income tax act 1961 , the Input tax credit  on the said tax  component  shall  not be allowed . 

so please  check  while  calculating  Deprecation of  Asset

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details