Export of service

Can we treat the service performed in India for Foreign customer as export export of service ?
Replies (2)

No sir. “Export of Services” as defined under Section 2 (6) of IGST Act, 2017means the supply of any service, when –

  • the supplier of service is located in India;
  • the recipient of service is located outside India;
  • the place of supply of service is outside India;
  • the payment for such service has been received by the supplier of service in convertible foreign exchange; and
  • the supplier of service and the recipient of service are not merely establishments of a distinct person.

In your case the recipient is located in India hence its not export of service. 

yes above statement is true

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details