Export exempt

Dear Friends

Mr. X is exporting goods that are exempt under GST.

He does not sell anything in India.

Is he required to get himself registered?

Section 24 talks about compulsory registration in case of person making interstate TAXABLE supply.

will section 24 apply to mr. X?

regards

shivani

Replies (2)
Yes U R correct Section 24 readout like that only but ..... if Supply is TAXABLE ..
AND
There is no liability of registration if the person is dealing with 100 per cent exempt supplies.
So if Mr. X deals only in Exempted Goods then No need take Registration

If the exporter wants to claim any other export benefits, then it is advisable to obtain registration though not mandatory.  

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details