Export by SEZ

We as a DTA unit has supplied goods to SeZ unit, and on behalf of us SeZ has exported the goods without payment of igst as shown as under bond or lut.

But we as an DTA unit are not covered under bond or lut.

what could be the complications or legal compliances ?

why cannot sez unit mention igst amt. ,??
Replies (1)
Sez unit are not considered as part of India & as per Section 16 of IGST Act supply to Sez is treated as Zero Rated sale (Export) . So supply of Goods from DTA to Sez attracts IGST , & if such goods which procure by sez unit is cover under their operative Activity, is Not liable to pay IGST amount therein (As per Notification 15/2017 IGST (R))
As per Notification 37/2017 CT the DTA can supply to Sez under LUT & can claim refund on unutilized ITC (As per Section 54)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details