EXPORT BUSINESS

A PERSON HAS EXPORT BUSINESS, AS PVT LTD EXPORT COMPANY AND ITS TURNOVER NOT EXCEED 4000000 , MY QUESTION IT IT'S COMPULSORY FOR DEFFERED TAX ASSETS AND FBT CALULCATION, IF TURNOVER NOT EXCEED 4000000?

THANKS & REGARDS

ARUNA THAKUR

 

Replies (1)

Aruna,

 

DTA/DTL is governed by Accounting Standard -22 which compulsorely be followed by each companies under Section 211(3C) of Companies Act, 1956.. So it doesn't depend upon turnover.. even turnover is zero, then too DTA/DTL has to be calculated..

 

FBT liabilities, according to Income Tax Act, arises when certain prescribed benefits to employee or expenditures are made.. so it also doesn't depend upon turnover..

 

So, in ur case, both shud be calculated..

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details