Excise qyery plz help

Can captive consumption be treated as cleared for home consumption without payment of duty?

please help!!!!

Replies (4)

Captive consumption is a DEEMED clearance of Intermediate goods. But because of Exemption for use within same factory it shall not be a clearance without duty. However if Exemption is not applicable it will definately be a violation of Excise laws.

Agreed...., Notification 67/95 is all about Captive Consumption....

Refer following link...

https://www.sreedesaienterprises.com/Central%20Excise/Central%20Excise%20Notifications/Tariff/Before%202000/ce67-95.html

get permission for seperate series of invoice book for captive consumption with your juridictional AC/DC, this will distinguish your captive consumption from the clearance value.

thanks a lot frenz for ur valueable suggestion. really it was helpful to me

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details