Excess canvat refund of service tax

A partnership firm takes services from a person. Pays service tax on the service received. Provided only taxable service, but amount payable is less than the service tax paid on services received (that is, cenvat credit is excess ) Can we claim refund of this excess cenvat? Is there any time limit to carry forward this if refund is not available?
Replies (3)

NO, a service receiver paying ST under reverse charge mecahnism cannot claim refund  under Rule5B of CCR,2004(rule 5B is for s.provider providing services on which tax payable by s.receiver u/RCM).....the only option to carry forward credit of ST paid under RCM till the same can be utilised (can be c/f indefinitely) ....

This is not a case of reverse charge. It is simple like vat, so my question is whether we can take cenvat refund when similar situation we get vat refund.
In vat we get refund of excess input credit. Similarly can we get cenvat refund in service tax?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details