E-way bill for non tax items

is it compulsory for eway bill for transporting non taxable items above 50000 value? pls reply...thanks in advance
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies the requirement for an e-way bill when transporting non-taxable items valued over £50,000. Generally, an e-way bill is not compulsory for goods listed in Annexure A of the CGST rules, which includes items like vegetables, fruits, and currency. Specific exemptions are provided for certain goods, such as vegetables and rice, under relevant notifications.

E_waybill is not required for transport the goods as specified in Annexure A to Rule 138(14) of CGST rules.

Eway Bill is not required for only specified items under GST Act like LPG, currency , vegetable, fruits etc. so which good are getting transported ?

Vegitables and rice

exempted vide notification nos 2/2017 -CT & 2/2017-IT both dated 28/06/2017.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details