do i need to take LUT if i am exporting

do i need to take LUT if i am exporting with payment of tax..to bhutan...please guide me on this
Replies (3)

Who can furnish LUT?

Exporters who have received a remittance which is higher of:

(a) Rs. one crore or

(b) 10% of export turnover

The main purpose of Bond or LUT is to prevent Cash Outflow from pocket of exporter to pay IGST

Dear Sarath
The above rule was before GST.

As per Notification 42/2017 IGST Act
supply of goods to Bhutan is considered as export But in case of Services payment reced in INR is treated as Exempted supply

Yes You can file LUT online on portal , pls refer circular 40/2018 , how to apply for LUT
what is the meaning of with payment of tax and without payment of tax in case of export.and what is it relevence with LUT

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details