Compliance officer of listed company

Hello , 1) Can a practicing company secretay be compliance officer of the listed company ?? If yes pl give the supporting regulation Regds
Replies (2)

As the term itself implies, compliance officer must first be an officer of the company.  PCS is a consultant and can be authorised representative of the company in various matters before various authorities.  However, he cannot be an officer of the company.  [Ref. Sec. 2(59) of Companies Act 2013].  Hence the question of PCS being appointed as compliance officer does not arise.

 

Thank you sir for your prompt reply.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details