Cenvat - reverse charge

A Service Receiver paid Service Tax on Works Contract on partial reverse charge basis for FY 2012-13 and FY 2013-14 togther with Interest on 31/3/14. The amount comes to around 2 lacs.

From April 2014, he claims the above amount paid against his ST liability as a service receiver.

Still there are amounts unexhausted from the Input credit available of Rs.2 lacs. Is there any time limit before which it has to be claimed or no limit as in case of normal cenvat ?

Replies (3)

CENVAT credit shall be availed in the current return, it can be carried forward utilised for future periods. In my opinion there is no time limit specified for utilisation of available credit.

From September onwords input credit must be availed with in 6 months from the date of invoice.

Condition is : 6 Months

 

From September onwords input credit must be availed with in 6 months from the date of invoice.

Condition is : 6 Months

Notification No. 21/2014-Central Excise (N.T.)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details