Capital Goods for job works

I m a manufacturer Uner DTA, Can I Send Capital Goods for job work on 57F4 Challan ? & time limit more than 180 days is possible?

Replies (2)
yes you can send capital goods which are needed for performing job work, if u want to keep the capital goods ( on which cenvat credit is taken) more than stipulated period, then u need to file an application to AC/DC of your division for grant of additional time to return the capital goods back,

The rule is Rule 4 (5)(a) for a period of less than 180 days. After that the duty debit has tobe made. Rule 4(5)(b) allows for removal for production of goods or to job worker for production of goods on his behalf without any time restriction but limited to jigs, fixutres, mould and dies.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details