Capital gains exemption?

If I own a Property "A" (Residential) and Property "B" (let out) and I decide to sell Property B (after 3 years-long term) and then re-invest the entire proceeds (including capital gains) is another Property "C", will the Capital Gains be exempt u/s 54?

(Or is it that, since I already own another Residential Property "A", the exemption will not be available? )

Replies (2)

Yes you can avail exemption under section 54 whether you own one or more house property.

Section 54 says you can avail exemption if the amount is invested in 1 residential house in India. So there is no provision u/s 54 that you cannot own more than one house property.

Yes that restriction is under section 54F and not under section 54.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details