Can i repay personal loan in cash?

I have taken loan of Rs.35,000/- on 4/4/2013, i.e. in F.Y. 2013-14 , from my friend thru a/c payee cheque in my name.

Now I wish to repay him this loan.

Can I repay him by cash in part as 10K + 10K + 10K +5K on different dates.

 

Replies (1)

It is always wiser to  accept loans and repay them by cheques so that proper record and evidence is maintained of the transaction. In your case, since you have received the amt by cheque, it appears in your and his records. But if you repay by cash any/ both of you may not record it.

Besides provisions of section 269T might be attracted which penalises repayment of loans by cash, where the loan amount > 20000 (pl note that the loan amount+interest is considered here for the limit, not the repayment amt)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details