Availing Cenvat credit on abatement

 

Dear Sir,

 

  We're claiming abatement @ 35% on pharma products for the finished goods and paying the balance as excise duty .

 

  My question

 

-  Is it possible to avail cenvat credit on purchase and other input services fully?

 

- Will it make any difference while availing the CENVAT credit from ISD invoices? 

 





- Whether it Is affected by the amendment of scope of exempted services made in finance act 2011?

 

  expecting your reply at the earliest.

Replies (2)

35% abatement of pharma products is covered under MRP rules and govered by notification no 02/2005 CE(NT) dt 07/01/2005 as amended.

 

this notification does not bar any cenvat credit.

Your cenvat credit from input, input service ISD are all regular .This has nothing to do with abatement under CE.
 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details