Withdrawal of nps

can a person withdraw all his contribution from nps without contributing towards annuity??
Replies (1)
If the NPS contribution is towards tier-1, the partial withdrawal to an extent of 25% of the contribution is exempted under section 10(12B) subject to following conditions
The Partial withdrawal shall be allowed for specific purposes such as higher education of children, marriage of children, purchase or construction of residential house or for treatment of specified diseases.

Individual should have subscribed to NPS for at least 10 years.

Maximum of 3 withdrawals during the entire tenure are allowed.

Minimum gap of 5 years is required between the two withdrawals. However, this condition shall not apply in case of withdrawal for treatment of specified illness.

entire contribution cannot be withdrawn

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details